Україна спростувала фейк про порушення білоруського кордону

Україна спростувала фейк про порушення білоруського кордону

Укрінформ
МВС України спростувало заяву Державного прикордонного комітету Білорусі про те, що українські пілоти військового вертольоту Мі-8 нібито порушили держкордон та залетіли на територію Білорусі.

Інцидент нібито стався у суботу, 4 грудня, повідомляє БЕЛТА, передає Укрінформ.

«Проведення Україною навчань на кордоні з Республікою Білорусь спровокувало інцидент. Сьогодні, 4 грудня, близько 12 години на білорусько-українському кордоні в районі пункту пропуску «Нова Рудня» Мозирський прикордонний загін зафіксував порушення повітряного простору Білорусі з боку України», - йдеться у заяві Держприкордонкомітету Білорусі.

Там стверджують, що український військовий гелікоптер Мі-8 на висоті близько 100 м «перетнув державний кордон і залетів на глибину до 1 км на територію Білорусі».

В заяві також зазначається, що за даним інцидентом «поінформовано українську сторону».

Міністерство внутрішніх справ України спростувало заяву Держприкордонкомітету Білорусі.

«Інформація білоруської сторони щодо порушення повітряного простору вертольотом Мі-8 з боку України не відповідає дійсності», - таке повідомлення оприлюднене у Твіттері МВС.

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада на кордоні з Республікою Білорусь розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція "Полісся".

Спецоперацію координує ДПСУ, вона проводиться спільно з Національною гвардією, поліцією, Збройними силами та іншими задіяними резервами. Спецоперація включає заходи для нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності. В рамках спецоперації застосовується авіація та безпілотники.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-