Протягом року ВРП звільнила майже 200 суддів

Протягом року ВРП звільнила майже 200 суддів

Інфографіка
Укрінформ
Упродовж січня – листопада поточного року Вища рада правосуддя звільнила 192 суддів.

Про це повідомляє ВРП, передає Укрінформ.

Зокрема зазначається, що за загальними обставинами звільнено 185 суддів: 181 - у зв’язку з поданням заяви про відставку та 4 - у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням.

Водночас за особливими обставинами звільнено 7 суддів, а саме: 6 - за вчинення істотного дисциплінарного проступку та одного суддю за результатами кваліфікаційного оцінювання визнано таким, що не відповідає займаній посаді.

​У ВРП інформують, що за аналогічний період 2020 року було звільнено 255 суддів. Зокрема, за загальними обставинами - 229 (228 – у зв’язку з поданням заяви про відставку, 1 – у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням); за особливими обставинами – 26 (22 – за вчинення істотного дисциплінарного проступку, 4 – внаслідок визнання за результатами кваліфікаційного оцінювання такими, що не відповідають займаній посаді).

«Станом на 2 грудня 2021 року фактична кількість суддів у судах України становить 5 202 судді при визначеній кількості 7 304. Повноваження здійснювати правосуддя мають 4 689 суддів. Вакантними залишаються 2 102 суддівські посади», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, ВРП спільно з суддівськими та адвокатськими об’єднаннями звернулася до Президента Володимира Зеленського з відкритим листом з проханням призначити суддів для розв'язання гострої кадрової кризи, що склалася в українських судах.

Фото: ВРП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-