У проєкті бюджету врахували підвищення зарплати лікарів до 20 тисяч – Ляшко

У проєкті бюджету врахували підвищення зарплати лікарів до 20 тисяч – Ляшко

Укрінформ
У проєкті бюджету на 2022 рік, який Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради, враховано підвищення заробітної плати медичним працівникам, а також кошти на розвиток інфраструктури системи охорони здоров'я.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко

«Уряд схвалив та направив до Верховної Ради України проєкт державного бюджету України на 2022 рік. Бюджет, який передбачає ринкову заробітну плату для медичних працівників. Базовий рівень заробітної плати для лікарів встановлено на рівні 20 тисяч гривень, для середніх медичних працівників - 13,5 тисячі гривень. Уряд виконує указ Президента України Володимира Зеленського, який був виданий до Дня медичного працівника в Україні», - зазначив Ляшко.

Окрім цього, за його словами, в проєкті бюджету передбачено виплати працівникам закладів охорони здоров’я у зв’язку з переїздом на нове місце роботи або перекваліфікацією, яка буде необхідна під час формування спроможної мережі лікарень у госпітальних округах.

Також в бюджеті на 2022 рік передбачено подальший розвиток медичної інфраструктури.

«Це і кошти на закупівлю нового обладнання як для лікарень, так і для лабораторій, реконструкцію 48 багатопрофільних клінічних лікарень (однієї обласної лікарні для дорослих і однієї для дітей в кожному регіоні країні), розвиток біокластеру, проведення трансплантації, на вакцину від COVID-19 і не тільки, а також ще багато чого іншого», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 1 грудня, Кабінет Міністрів подав до Верховної Ради доопрацьований до другого читання законопроєкт №6000 «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні проєкт закону про держбюджет на 2022 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-