Справа на 50 мільйонів: НАБУ підозрює ексчиновника судової адміністрації у махінаціях

Справа на 50 мільйонів: НАБУ підозрює ексчиновника судової адміністрації у махінаціях

Укрінформ
Колишнього посадовця Державної судової адміністрації підозрюють у привласненні понад 50 млн грн на закупівлі обладнання для ведення протоколу судових засідань і відеоконференцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

30 листопада детективи НАБУ за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили ексначальнику одного з управлінь ДСА про підозру.

До кримінальної відповідальності також притягнута й пособниця – керівниця приватної компанії-постачальника.

Дії обох підозрюваних кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Слідство встановило, що експосадовець разом із очільницею приватної компанії організували впродовж 2016-2018 рр. закупівлі обладнання для потреб ДСА України, яке за своїми технічними характеристиками не відповідало вимогам у сфері захисту інформації, дотримання яких є обов’язковими при фіксації перебігу судових засідань. Експертиза також зафіксувала завищення ціни поставки. Загалом, згідно з даними експертиз, ДСА незаконно переплатила за поставлену техніку близько 51 млн грн", - ідеться у повідомленні.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада НАБУ і САП повідомили в.о. директора Охтирського комбінату хлібопродуктів про підозру у справі про розтрату зерна на 3,2 млн грн з Державного агентства резерву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-