Група «Першого грудня» закликала до внутрішньої трансформації України

Група «Першого грудня» закликала до внутрішньої трансформації України

Укрінформ
Ініціативна група "Першого грудня" наголошує, що майбутнє України потребує піднесення гуманітарно-духовних цінностей над економічним зиском та політичною доцільністю.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в ювілейному зверненні Ініціативної групи "Першого грудня".

Як нагадали автори звернення, рівно 10 років тому одинадцятеро членів новоствореної Ініціативної групи "Першого грудня" зробили у своїй "Декларації" підсумок тодішньому стану українського суспільства.

На переконання авторів звернення, час суспільству "стрепенутися і зрозуміти: міжнародна підтримка – це лише зовнішні передумови нашої перемоги. Головна передумова – внутрішнє преображення країни".

"Отож знову і знову повторюємо те, що сказали десять років тому: "Майбутнє України вимагає піднесення гуманітарно-духовних цінностей над короткозорим економічним зиском та політичною доцільністю". А щоб утвердитись у цьому, треба "сформувати критичну масу громадян, які здатні жити у свободі та правді, брати відповідальність за свої вчинки й утверджувати моральну політику та спільне благо", - зазначають учасники Ініціативної групи.

На їхнє переконання, цей шлях "не має нічого спільного з утопією чи архаїкою, як вважають деякі українці. Навпаки, розвиток творчості, креативна розкутість, утвердження модерності, бажання вчитися – всі ці процеси почнуть буяти, якщо їх помістити у правильні етичні рамки. Бо справжня свобода є відповідальною свободою, в якій кожна людина усвідомлює ціну своїх слів і вчинків".

"Саме такі вільні й відповідальні люди, які в Україні вже вочевидь з’явилися, мають солідарно взятися за руки і стати хребтом нового суспільного організму", - заявляють в Ініціативній групі "Першого грудня".

Ініціативна група "Першого грудня" була створена у 20-ту річницю Всеукраїнського реферередуму щодо Незалежності України. Сьогодні до групи входять українські інтелектуали Олександра Гнатюк, Володимир Єрмоленко, Євген Захаров, Йосип Зісельс, Ігор Козловський, Мирослав Маринович, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-