Якщо мігранти прорвуться з Білорусі, підкріплення за пів години буде на кордоні - МВС

Якщо мігранти прорвуться з Білорусі, підкріплення за пів години буде на кордоні - МВС

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ у разі прориву мігрантів за 30 хвилин доправить на кордон усі доступні сили та засоби.

Як передає Укрінформ з посиланням на сторінку МВС у Фейсбуці, про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Сьогодні у Волинській області проходять масштабні навчання підрозділів системи МВС у межах спеціальної прикордонної операції "Полісся".

За словами Монастирського, подібні навчання проводяться у всіх п’яти областях, які межують з Республікою Білорусь (Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська та Чернігівська).

"У ході навчань ми побачили, що всі підрозділи МВС – це справжній кулак, який може забезпечити внутрішню безпеку України. Декілька тижнів тому тут була зовсім інша картина. А вже сьогодні ми переконалися, що через 30-60 хвилин після того, як розвідка надасть інформацію про надходження мігрантів, наші підрозділи будуть на кордоні", - наголосив очільник МВС.

Так, у разі прориву мігрантів після отримання інформації від розвідувальних органів відбудеться спрямування сил та засобів на точки, де є імовірність перетину кордону мігрантами.

Першими на місце прибудуть прикордонники. Далі приєднаються сили Нацполіції та Нацгвардії, які, за словами Монастирського, "абсолютно готові до того, щоб дати відсіч у разі незаконного перетину державного рубежу".

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада на кордоні з Республікою Білорусь розпочалася активна фаза спеціальної прикордонної операції "Полісся", яка координується Державною прикордонною службою України та проводиться спільно із силами Національної гвардії, поліції, Збройними силами України та іншими задіяними резервами з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності.

25 листопада в Житомирській області в межах спецоперації "Полісся" відбулися тренування щодо забезпечення правопорядку в разі ускладнення оперативної обстановки на кордоні з Республікою Білорусь.

27 листопада в межах спецоперації "Полісся" прикордонники із залученням резервів провели спільне штабне тренування в Чернігівській області.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-