Конгрес мусульман України створив платформу спільнодії

Конгрес мусульман України створив платформу спільнодії

Фото
Укрінформ
Громадські організації ініціювали створення платформи для спільнодії мусульманських спільнот – Конгрес мусульман України.

Ключовими векторами діяльності Конгресу обрані соціальний активізм, наукова, просвітницька та культурна робота, повідомили Укрінформу у пресслужбі Державної служби з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС).

Як зазначається у повідомленні, це перше всеукраїнське об’єднання для широкого кола організацій, які гуртують мусульман у культурній, науковій та доброчинній діяльності. В основу діяльності Конгресу мусульман лягли ідеї та принципи Хартії мусульман України, розробленої 2016 року.

Вітаючи учасників перших установчих зборів Конгресу мусульман України, що відбулися цими вихідними в Києві, голова ДЕСС Олена Богдан відзначила важливість ініціативи й побажала, щоб Конгрес став важливим майданчиком, який створюватиме нові можливості для свободи бути собою з повагою до гідності іншого. Діалог всередині одного віросповідання може бути навіть складнішим, ніж міжрелігійний діалог.

«Іслам сьогодні представлений різними течіями, поглядами й практиками, тож створення нового простору взаємодії відкриває нові можливості для більшого пізнання одне одного та об’єднання зусиль у добрих справах», – вважає Богдан.

Бажаючи успішної позитивної взаємодії в межах роботи Конгресу мусульман, очільниця відомства процитувала фрагмент аяту 48 п’ятої сури Корану: «Змагайтеся ж у добрих справах, до Аллаха ви всі повернетеся, і звістить Він вам про те, щодо чого були ви незгодні одне з одним!».

Разом із ДЕСС у відкритті установчих зборів узяли участь представники дипломатичних установ, духовенства та відомі релігієзнавці України, повідомляє пресслужба ДЕСС.

Раніше повідомлялося, що в Україні планується створення Конгресу мусульман – першої всеукраїнської мусульманської громадської платформи.

Фото: dess.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-