У Києві прощаються з Олександром Омельченком

У Києві прощаються з Олександром Омельченком

Фото
Укрінформ
У Колонній залі Київської міської державної адміністрації проходить церемонція прощання з колишнім міським головою столиці Олександром Омельченком.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, попрощатися з Омельченком прийшли родичі, чинний Київський міський голова Віталій Кличко, депутати Київради, небайдужі містяни. Церемонія триватиме до 13:00.

"Сьогодні ми проводжаємо в останню путь Людину з великої літери. Людину, яка щиро любила наше місто. Почесного громадянина Києва. Людину, яка любила країну. Героя України. Людину, яка зробила дуже багато для нашого міста", - сказав Кличко.

Колонну залу КМДА оформлено квітами. Тут також розміщено кількадесят фотографій, що розповідають про життєвий шлях Омельченка.

Церемонія прощання відбувається з дотриманням санітарних норм і карантинних обмежень. На вході до приміщення КМДА перевіряють наявність «зеленого» COVID-сертифіката, негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена, документа про одужання. До Колонної зали допускаються групи людей у визначеній кількості.

Олександра Омельченка поховають на центральній алеї Байкового кладовища.

Перед цим усю ніч колишнього мера Києва відспівували в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Як повідомлялося, міський голова Києва у 1996-2006 роках Олександр Омельченко помер 25 листопада від ускладнень після перенесеного захворювання на COVID-19. Останній місяць він перебував на лікуванні у закладі охорони здоров’я.

Фото пресслужби Кличка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-