ДБР відкрило провадження через відео Бутусова, де він стріляє з гаубиці «по окупантах»

ДБР відкрило провадження через відео Бутусова, де він стріляє з гаубиці «по окупантах»

Укрінформ
Слідчі ДБР вивчають відео, викладене журналістом Юрієм Бутусовим на його сторінці у Фейсбук, у межах розпочатого кримінального провадження.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Укрінформ.

«28 листопада 2021 року журналіст виклав відео, де він здійснює постріли з «Гаубиці Д-20» калібром 152 мм. Він супроводжує свій постріл словами: «по окупантах вогонь». Пізніше Бутусов дописав, що відео було знято дуже давно, і з тренувань, але оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоди інформаційній безпеці Української держави та дозволяє представникам держави-агресора посилювати тиск на Україну», - йдеться в повідомленні.

Усі обставини публікації та запису відео пострілу з гармати, яке виклав Бутусов, будуть перевірені. В тому числі в порядку статті 414 КК України (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) та статті 437 ККУ (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни). Будуть перевірені також і можливі посадові порушення тими особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння.

Бутусов відреагував на повідомлення ДБР постом у Фейсбуці. "Державне бюро розслідувань тільки що порушило проти мене справу за статтею 437 - планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни. Майдан, захоплення Криму, вторгнення на Донбас та вісім років війни. Тобто це я все почав. На думку президента, саме я оприлюднив відео з Байрактару і тим самим спричинив смерті наших воїнів (кого саме, звичайно, не сказав). Постріл з гармати, який був колись зроблений, це тепер привід для ескалації, хоч я і написав, що це було давно", - зазначив він.

Під час пресмарафону "30 запитань Президенту України", Президент Володимир Зеленський заявив, що журналіст Юрій Бутусов розповсюджував закриту інформацію, яка поставила під загрозу життя людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-