Ляшко вважає, що в Україні зарано вводити бустерні щеплення

Ляшко вважає, що в Україні зарано вводити бустерні щеплення

Коронавірус
Укрінформ
В Україні зарано запроваджувати бустерне щеплення від COVID-19, спочатку потрібно вакцинувати двома дозами щонайменше половину населення.

Про це сказав на пресконференції в Харкові міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас розпочались всі щеплення в лютому 2021 року, повторні щеплення були у квітні, тому сьогодні в Україні ще зарано говорити про введення і додаткову доцільність введення бустерної дози. Як мінімум ми повинні досягнути 50% провакцинованого населення принаймні двома дозами антиковідної вакцини, після цього будемо переходити на бустерну дозу», - сказав Ляшко.

Він зазначив, що наразі рівень охоплення першими щепленнями становить 42% дорослого населення, і кількість людей, «які мають імунітет понад шість місяців, поки ще мінімальна».

«Водночас ми сьогодні бачимо заяву Всесвітньої організації охорони здоров'я про передчасність введення бустерних доз, оскільки бустерна доза - це додатковий персональний захист конкретної людини. Ми говоримо про те, що ми сьогодні повинні захистити якомога більше людей, тому пріоритет - провакцинувати якомога більше людей принаймні першою дозою, потім отримати другу дозу», - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня головний державний санітарний лікар Ігор Кузін поінформував, що додаткове (бустерне) щеплення від COVID-19 рекомендовано людям з імунодефіцитними та імуносупресивними станами, в яких є ризик формування неповноцінної імунної відповіді на вакцину. Зокрема, йдеться про людей, які пройшли трансплантацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-