Експерт: Визнання світом Голодомору геноцидом – найкращий пам’ятник невинним жертвам

Експерт: Визнання світом Голодомору геноцидом – найкращий пам’ятник невинним жертвам

Укрінформ
На сучасне покоління випала велика місія – добитися визнання світом Голодомору геноцидом, і якраз це визнання буде найкращим пам'ятником невинним жертвам.

Про це заявив завідувач відділу Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Максим Майоров під час дискусії «Як нам зберегти правду про Голодомор?», повідомили Укрінформу у пресслужбі Центру.

За його словами, сталінський режим докладав великих зусиль, щоб приховати масштаби трагедії в Україні у 1932-33 роках: реальну статистику приховували, очевидців залякували, а іноземцям був закритий доступ до голодних сіл України.

«Тема заперечення геноциду – така ж стара, як і концепт злочину геноциду. Йдеться не лише про Голодомор. Завжди були сили, які намагалися заперечити трагедію. Почалося це ще за сталінських часів, продовжується це й зараз. Цю естафету зараз підхопила Росія, яка просуває наративи, покликані підважити позицію України та посіяти сумніви і заперечення Голодомору», – зазначив Майоров.

Він додав, що зараз – найкращі умови, щоб дослідити, з’ясувати правду про Голодомор та просувати цю тему у світі.

Як повідомлялося, щорічно в четверту суботу листопада відзначається День пам’яті жертв голодоморів.

Голодомор – це геноцид українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити, цілком чи частково, українську національну групу. Ця кваліфікація випливає із Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року «Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього» та Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» від 2006 року.

Способом реалізації геноциду став штучний масовий голод, організований керівництвом комуністичної партії Радянського Союзу та Радянської України, що спричинив загибель мільйонів українців на території Української СРР і Кубані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-