На пресмарафон Зеленського збираються журналісти

На пресмарафон Зеленського збираються журналісти

Фото
Укрінформ
Запрошені на пресмарафон Президента Володимира Зеленського журналісти збираються на захід у коворкінгу в центрі Києва.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, представників ЗМІ почали пускати орієнтовно об 11:00.

Біля приміщення, де відбудеться пресмарафон, також зібралися журналісти, яких немає в списку запрошених. Більшість із них прийшли для висвітлення події, отримання коментарів та спілкування з представниками з Офісу Президента. Зокрема, до них уже виходив прессекретар Президента Сергій Никифоров та радник керівника ОП Михайло Подоляк.

На пресмарафон Зеленського збираються журналісти / Фото: Геннадій Мінченко та Олена Литвиненко, Укрінформ

Формат пресмарафону передбачає спілкування журналістів за прямокутним столом з Президентом. Запрошені ЗМІ поділені на 5 груп. Кожна група матиме 30 хвилин для того, щоб поставити свої запитання главі держави.

Як розповів журналістам прессекретар Президента Сергій Никифоров, ідея нинішнього формату пресмарафону є колективною. «Це не президентська ідея, вона якось з'явилася з розмови, з наради вона народилася, і всі її підтримали», - зазначив він.

Також речник пояснив, що список запрошених ЗМІ формувався за рішенням пресслужби ОП, із яким Президент ознайомився і «сказав ОК».

Никифоров зауважив, що при формуванні списку виходили з того, що це має бути 30 питань від 30 журналістів до 30-річчя незалежності України та до екватору терміну президентства Володимира Зеленського. «Ми просто порахували, який би формат дозволив, з одного боку, запросити більше авторитетних, поважних журналістів, а з іншого боку, щоб це була комфортна, ґрунтовна, якісна, спокійна розмова з акцентом саме на якості, а не на кількості» , - підкреслив прессекретар.

Навколо будівлі, де відбуватиметься пресмарафон, чергують правоохоронці, а в самому коворкінгу працівники Державного управління охорони.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні відбудеться пресмарафон за участю Президента України Володимира Зеленського, присвячений екватору його каденції.

До участі в цьогорічному заході запрошені журналісти з 30 провідних всеукраїнських і міжнародних ЗМІ, кожен із яких матиме можливість поставити своє запитання Президенту.

В ОП такий підхід пояснили “складною епідемічною ситуацією в країні та з урахуванням досвіду попередніх пресмарафонів”.

Планується, що пресмарафон «30 запитань Президенту України» розпочнеться о 12:00 і триватиме три години.

Захід транслюватиметься онлайн на офіційній Фейсбук-сторінці Офісу глави держави та на провідних українських телеканалах.

Попередня велика пресконференція Президента Володимира Зеленського відбулася 20 травня.

У 2019 році спілкування глави держави зі ЗМІ відбувалося у форматі пресмарафону, який тривав близько 14 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-