Посольство Франції приєдналося до акції за ліквідацію насильства щодо жінок

Посольство Франції приєдналося до акції за ліквідацію насильства щодо жінок

Укрінформ
Посольство Франції в Україні приєдналося до акції "Зроби оранжевим світ" з нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Як передає Укрінформ, про це диппредставництво повідомило у Твіттері.

"З нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок співробітники посольства в взяли участь в акції "Зроби оранжевим світ", приєднуючись до цієї боротьби та демонструючи свою солідарність", - зазначили дипломати.

Як повідомлося, 25 листопада відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Ця дата була вибрана в пам’ять про сестер Мірабаль – політичних активісток, забитих до смерті палицями таємною поліцією за наказом диктатора Домініканської Республіки Рафаеля Трухільо в 1960 році.

Щороку з 25 листопада по 10 грудня (День прав людини) проходить акція «16 днів дій проти гендерного насильства». Як зазначають в ООН, після оголошення пандемії COVID-19, всі види насильства щодо жінок і дівчаток, особливо насильство в сім'ї, почастішали. Це – «тіньова пандемія», яка з’явилась на тлі кризи COVID-19, і нам потрібні спільні колективні зусилля, щоб зупинити її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-