Уряд ініціював посилення соціальної захищеності ветеранів

Уряд ініціював посилення соціальної захищеності ветеранів

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив проєкт закону «Про внесення змін до деяких законів України, спрямованих на забезпечення додаткових гарантій соціального захисту ветеранів війни».

Як передає Укрінформ, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду, повідомляє пресслужба Мінветеранів.

"Документ, який є складовою Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, вносить зміни до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про зайнятість населення», «Про соціальні послуги» в частині посилення соціальної захищеності українських ветеранів та членів їхніх сімей на державному і місцевому рівнях", - йдеться у повідомленні.

Йдеться, зокрема, про встановлення додаткових гарантій соціального захисту захисників та захисниць, постраждалих учасників Революції Гідності, а саме: на безоплатне отримання психологічних, соціальних та освітніх послуг, а також посилення їхньої соціальної захищеності на випадок безробіття.

Читайте також: В Україні треба вдосконалити систему освіти для ветеранів та військових – Мінветеранів

Зазначається, що проєктом закону посилюється роль центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підтримки підприємницьких ініціатив серед ветеранів та постраждалих учасників Революції Гідності.

Крім того, впроваджується розробка державних, регіональних та місцевих програм соціального захисту захисників і захисниць та членів їхніх сімей.

Читайте також: Кабмін затвердив державний соціальний стандарт спортивної реабілітації ветеранів війни

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна висловила сподівання на швидкий розгляд та ухвалення цього законопроєкту Верховною Радою.

Як повідомляв Укрінформ, 28 жовтня Кабінет Міністрів схвалив постанову щодо підвищення якості послуг із психологічної реабілітації учасників Революції Гідності та АТО/ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-