У в'язниці Тбілісі помер громадянин України

У в'язниці Тбілісі помер громадянин України

Укрінформ
У в'язниці №8 у Глданському районі Тбілісі в Грузії помер ув'язнений, громадянин України.

Як передає Укрінформ із посиланням на Новини-Грузія, розслідування розпочалося у зв'язку з можливим виявом недбалості з боку співробітника в'язниці.

За даними грузинських ЗМІ, загиблого українця звали Єгор Грегенко. 32-річного засудженого було переведено до Глданської в'язниці 30 липня 2021 року.

Тіло засудженого було виявлено сьогодні приблизно о 7-й ранку.

«Черговий лікар помітив засудженого, який лежить у горизонтальному положенні у ліжку без пульсації», - пояснили у пенітенціарній службі.

Зовнішній огляд померлого ознак насильства не виявив, йдеться у повідомленні. Паралельно з реанімаційними заходами було викликано бригаду швидкої допомоги, яка зафіксувала факт смерті.

За даними пресслужби пенітенціарної системи, засуджений відбував покарання за наркозлочин.

Засуджений за статтею «незаконне виготовлення, виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, їхніх аналогів, прекурсорів чи нових психоактивних речовин», він мав відсидіти у в'язниці дев'ять років.

Під час надходження до Глданської в'язниці ув'язнений пройшов первинний медичний огляд. Вже в самому пенітенціарному закладі засуджений пройшов повний курс вакцинації проти коронавірусу препаратом Pfizer.

«18 серпня засудженого проконсультував сімейний лікар. Жодних скарг не було. 19 листопада сімейний лікар вивчив медичні карти засудженого українською мовою за 2006-2010 роки, у яких з'ясувалося, що у Є. Г. виявили залишкові явища перинатальної енцефалопатії. Синдром вегето-судинної дистонії», - повідомили у пенітенціарній службі.

Державна інспекція розпочала розслідування передбачуваного факту недбалості з боку співробітника установи.

«24 листопада 2021 року на підставі повідомлення, отриманого від Спеціальної пенітенціарної служби, Слідчим відділом Державної інспекції розпочато розслідування кримінальної справи про передбачувану недбалість з боку співробітника пенітенціарної установи, внаслідок якої загинув ув'язнений в'язниці N8 з ознаками злочину, передбаченого статтею 24», - йдеться у повідомленні Державної інспекції.

Зазначається, що у справі інтенсивно проводяться слідчі та процесуальні дії (у тому числі огляд місця події, медичний огляд, допит свідків тощо).

Фото: Новини-Грузія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-