Робота над Реєстром ветеранів війни на завершальному етапі – Лапутіна

Робота над Реєстром ветеранів війни на завершальному етапі – Лапутіна

Укрінформ
Робота над Єдиним державним реєстром ветеранів війни перебуває на завершальному етапі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела робочу зустріч із CEO IT-компанії Kitsoft Олександром Єфремовим. Участь у ній також взяли представники Міністерства цифрової трансформації, заступник міністра з питань цифрової трансформації Володимир Левчук, співробітники Директорату цифрофізації міністерства і представники IREX Ukraine.

Основна тема наради – завершальний етап процесу створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни, який запрацює в тестовому режимі до кінця року, а також цифровізація сервісів для учасників бойових дій і членів їхніх родин.

«Спільними зусиллями ми маємо в обіцяні терміни завершити роботу над створення Єдиного державного реєстру та цього року презентувати його ветеранський спільноті. Він дасть нам можливість впровадити зручні та сучасні електронні сервіси. Проєкти е-Ветеран, G2VEI, MARTA – це прояв поваги держави до захисників і вимога сучасного технологічного світу, над чим ми спільно працюємо», – заявила Лапутіна.

Представники компанії Kitsoft відзвітували про стан готовності проєктів, над якими ведеться робота, а також були визначені покрокові терміни їхнього завершення.

Kitsoft - українська компанія, яка розробляє і впроваджує цифрові технології для державних органів і комерційних організацій.

У міністерстві нагадали, що 2 листопада Верховна Рада України проголосувала за основу законопроєкт № 5694 про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», який створить передумови для того, щоб понад 400 тисяч учасників АТО/ООС, члени родин загиблих, учасники бойових дій на територіях інших держав могли використовувати посвідчення ветерана в електронному вигляді як аналог паперового.

Як повідомляв Укрінформ, 28 жовтня Кабінет Міністрів ухвалив постанову щодо підвищення якості послуг із психологічної реабілітації учасників Революції Гідності та АТО/ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-