Протестувальники пішли з-під Офісу Президента

Протестувальники пішли з-під Офісу Президента

Укрінформ
Акція біля Офісу Президента, за даними поліції, завершилася без інцидентів, наразі на Банковій  залишаються кілька десятків людей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, один зі спікерів заходу повідомив про відновлення формату "Самооборони Майдану". Серед організаторів акції, зокрема, були Рух опору капітуляції та Демсокира.

Раніше кількатисячна хода з Майдану Незалежності прийшла на Банкову, але поліція обмежила вхід на територію ОП, вимагаючи проведення поверхового огляду громадян.

Організатори спершу відмовляли людей погоджуватися на такий огляд, сталося нетривале протистояння та штовханина активістів і правоохоронців, після чого спікер закликав людей по одному проходити огляд.

Однак за деякий час, коли, на думку організаторів, поліція почала грубо оглядати речі мітингувальників, активістів знову закликали не показувати своїх речей і залишатися біля воріт перед будівлею Офісу глави держави.

Частина людей, які встигли пройти до ОП і Будинку з химерами, повернулися назад і почали розходитися.

Станом на 20-ту годину організатори покинули акцію, на Банковій лишилися поодинокі активісти й правоохоронці, кількість яких також зменшується.

У Нацполіції у коментарі ЗМІ заявили, що акція біля стін Офісу Президента до Дня Гідності та Свободи завершилася без інцидентів, ситуація була спокійна, наразі на Банковій залишається кілька десятків учасників.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у центрі Києва відбулася пам'ятна хода Алеєю Героїв Небесної Сотні та панахида за загиблими майданівцями і воїнами-захисниками України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-