Матеріали Bellingcat долучать до розслідування справи «вагнерівців» - Венедіктова

Матеріали Bellingcat долучать до розслідування справи «вагнерівців» - Венедіктова

Укрінформ
Правоохоронці вивчать матеріали міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat щодо операції із затримання "вагнерівців" в рамках розслідування відповідного кримінального провадження.

Про це у коментарі журналістам заявила генпрокурор Ірина Венедіктова, передає кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, всі матеріали, які роблять журналісти, всі розслідування, які проводяться ними, нами завжди ретельно вивчаються і завжди долучаються до справ. Тож будуть вивчатися, будуть долучатися", - сказала Венедіктова.

За її словами, правоохоронці знаходяться у цій темі вже не перший місяць - події щодо "вагнерівців" почали відбуватися у липні минулого року.

"Ці справи були заведені, при чому їх було декілька, у кількох різноманітних правоохоронних органах. Потім ці справі об'єдналися і були передані, у тому числі, до ДБР", - сказала очільниця ОГП.

За інформацією Венедіктової, прокурори дали слідчим вказівки у цих провадженнях ще влітку минулого року. "Розслідування є і воно проводиться", - сказала Венедіктова.

Відповідаючи на запитання щодо ймовірності допиту в рамках розслідування голови Офісу Президента Андрія Єрмака, генпрокурор зазначила, що про це краще запитувати у ДБР. "Ми достатньо великий перелік допитів прописали у наших прокурорських вказівках", - уточнила вона.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера, в якій аналізує обставини та причини її зриву. Зокрема, в матеріалі ідеться про те, що керівник ОП Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-