Суд призначив Тупицькому заставу в 45 тисяч - адвокат

Суд призначив Тупицькому заставу в 45 тисяч - адвокат

Укрінформ
Подільський районний суд Києва обрав запобіжний захід Олександру Тупицькому у вигляді застави в розмірі 45 тисяч гривень.

Цю інформацію Укрінформу підтвердив адвокат, Олександр Телешецький.

“Так, дійсно, розглядалося таке клопотання прокурора. І єдиний обов'язок, який був покладений (на Тупицького - ред.) - не спілкуватися з низкою свідків з приводу обставин, які є предметом судового розгляду”, - сказав захисник.

Телешецький уточнив, що водночас суд відмовив у задоволенні клопотання про покладення на Тупицького інших обов'язків, про які просив прокурор, зокрема, здачу закордонного паспорта, носіння електронного браслета і заборону відвідувати приміщення Конституційного Суду.

Як повідомлялося, Держбюро розслідувань інкримінує Олександру Тупицькому, що він у жовтні 2018 року з корисливих мотивів та в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова, який розшукується правоохоронними органами, вчинив підкуп свідка, аби той відмовився від показань або надав завідомо неправдиві свідчення у кримінальному провадженні, пов’язаному із протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод».

У ДБР повідомили, що упродовж 2018-2019 років обвинувачений неодноразово надавав слідчому Генпрокуратури у цьому провадженні завідомо неправдиві свідчення, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину.

18 травня ДБР завершило розслідування кримінальної справи, у якій фігурує Тупицький.

Наразі, за даними ЗМІ, ця справа знаходиться у Подільському райсуді Києва. Раніше, у рамках підготовчих судових засідань, з боку захисту Тупицького було подано клопотання про повернення обвинувального акту прокурору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-