Суд відклав розгляд справи Шеремета на 17 листопада - активісти

Суд відклав розгляд справи Шеремета на 17 листопада - активісти

Укрінформ
Шевченківський районний суд міста Києва відклав розгляд справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета на 17 листопада.

Про це повідомляється на на сторінці Фейсбук-спільноти “Free Riff”, передає Укрінформ.

“Суд відклав розгляд справи на 17.11.2021. Початок — 11:00”, - йдеться у повідомленні.

Активісти нагадали, що раніше суд дозволив одній з обвинуваченій у цій справі, - Яні Дугарь, - приймати участь у засіданнях цього тижня дистанційно зі Львова, де вона наразі працює.

“Як повідомив адвокат Дмитро Круговий (захисник ще одного обвинуваченого у справі, Андрія Антоненка — ред.), перед початком засідання з'ясувалося, що технічні можливості суду не дозволяють налагодити стабільний зв'язок начебто через повільний інтернет-трафік. У відповідності до положень кримінального процесуального законодавства участь обвинуваченого в судовому засіданні обов'язкова. Тому за таких умов слухати справу неможливо. Засідання перенесено на 17.11.2021”, - уточнюється у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю та волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

31 серпня минулого року адвокат Кузьменко Тарас Безпалий поінформував, що за результатами розгляду скарги захисту Кузьменко кваліфікаційна комісія Міністерства юстиції притягнула двох судових експертів - Юрія Ірхіна і Андрія Семенця — до дисциплінарної відповідальності.

У квітні 2021 року ОАСК скасував це рішення Дисциплінарної палати Мін'юсту.

У вересні минулого року обвинувальний акт щодо Дугарь, Антоненка і Кузьменко направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про замовників вбивства Павла Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-