Українці оформили е-лікарняних більш як на мільярд

Українці оформили е-лікарняних більш як на мільярд

Укрінформ
Із червня 2021 року українці оформили електронних лікарняних на суму понад 1 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"З червня 2021 року було прийнято на оплату понад півмільйона електронних листків непрацездатності на загальну суму, що перевищує 1 млрд грн. Такі дані наводить Фонд соціального страхування України. Загалом же, з усіх лікарняних, які роботодавці подали до Фонду на фінансування у листопаді, 81,7% – електронні. Ще близько 18,3% – паперові лікарняні, які були видані ще до 1 жовтня 2021 року, тобто до повного переходу на електронну послугу", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ зазначили, що заклади охорони здоров’я сформували вже понад 3,7 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність (МВТН), а на їхній основі згенеровано понад 2,6 млн електронних листків непрацездатності.

За даними МОЗ, ще у вересні з усіх поданих до оплати лікарняних електронними були лише 26,6%.

Щоб дізнатись день оплати за е-лікарняним, важливо знати точну дату подання роботодавцем заяви-розрахунку. Уточнити цю інформацію можна у відділенні Фонду соціального страхування, зателефонувавши на гарячі лінії, які створені у кожному обласному центрі.

Як повідомлялося, з 1 жовтня 2021 року Україна повністю перейшла на електронні лікарняні. Електронний лікарняний формується на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність в Електронному реєстрі листків непрацездатності з урахуванням даних у Реєстрі застрахованих осіб. Відповідну інформацію можна переглянути в особистому кабінеті застрахованої особи на порталі Пенсійного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-