Укрексімбанк звільнив співробітників, які напали на журналістів «Схем»

Укрексімбанк звільнив співробітників, які напали на журналістів «Схем»

Укрінформ
Правління Укрексімбанку на позачерговому засіданні звільнило із займаних посад Ігоря Тельбізова та Олега Осипова, причетних до нападу на журналістів програми "Схеми".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укрексімбанку.

“12 листопада наглядова рада АТ “Укрексімбанк” на своєму позачерговому засіданні, вивчивши обставини інциденту, який відбувся 11 листопада 2021 року в головному офісі банку за участю Тельбізова І. Г. та працівників Департаменту банківської безпеки банку та став предметом обурення громадськості, прийняла одностайне рішення звернутись до Правління Банку для вжиття заходів щодо негайного припинення трудових відносин банку з Тельбізовим І. Г. та Осіповим О. Л.”, - ідеться у повідомленні.

Під час засідання члени Наглядової ради констатували, що своїми діями Тельбізов та Осіпов довели, що вони не здатні належним чином виконувати свої обов’язки передбачені їх посадовою інструкцією внаслідок, серед іншого, нерозуміння вимог та положень Кодексу етики та корпоративних цінностей банку та наявність конфлікту між особистими інтересами та інтересами банку.

Члени наглядової ради дійшли до висновку, що подальше перебування Тельбізова та Осіпова на посадах створює загрозу для всієї системи безпеки банку та для його стабільної та безперервної діяльності.

“Правління АТ “Укрексімбанк” на своєму позачерговому засіданні, розглянувши рекомендацію наглядової ради, прийняло одноголосне рішення негайно звільнити Тельбізова з посади керівника Департаменту банківської безпеки банку та Осіпова з посади начальника управління внутрішньої безпеки на підставі п. 2) ч. 1 ст. 40 Кодексу законів про працю України, а саме на підставі виявленої невідповідності працівника займаній посаді та виконуваній роботі”, - зазначили у пресслужбі банку.

Як повідомляв Укрінформ, співробітників Укрексімбанку Тельбізова та Осіпова, які напали на журналістів програми "Схеми", поновили на посадах. В банку заявили, що згідно з законом, статус підозрюваного/обвинуваченого у кримінальному провадженні не є підставою для відсторонення працівника від роботи чи розірвання із ним трудових відносин.

Водночас голова наглядової ради Укрексімбанку Оляна Гордієнко заявила, що в наглядовій раді зроблять все можливе, щоб люди, які своїми діями нанесли безпрецедентну шкоду репутації банку, не могли продовжувати робити це далі.

4 жовтня "Схеми" заявили про напад у державному Укрексімбанку під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови (на той час) Євгеном Мецгером. Мецгеру не сподобалося одне із запитань журналіста-розслідувача, після чого банкір наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети". Журналіст зміг записати те, що відбувалось, на аудіо.

Після суспільного розголосу Мецгер написав заяву про звільнення, яку наглядова рада Укрексімбанку задовольнила. Ще одного учасника інциденту - Володимира Пікалова - звільнили з посади директора Департаменту інформаційної політики.

Директора департаменту банківської безпеки Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки Олега Осипова тоді відсторонили від посад.

Кримінальне провадження, в якому Осіпов і Тельбізов мають статус обвинувачуваних, розглядає Голосіївський районний суд Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-