Прикордонники запевняють, що мігранти навряд чи прорвуться з Білорусі

Прикордонники запевняють, що мігранти навряд чи прорвуться з Білорусі

Укрінформ
Державна прикордонна служба вже почала нарощувати інженерну складову на кордоні, однак ділянка з Білоруссю в інженерному відношенні найгірше облаштована.

Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко під час дискусії “Міграційна” навала Лукашенка: цілі та інформаційне супроводження гібридної агресії проти ЄС” в Укрінформі.

“Ми вже почали нарощувати інженерну складову. Звісно, що максимально в інженерному відношенні кордон з Білоруссю необлаштований, але питанню інженерного облаштування кордону вже приділено увагу з боку РНБО. Ще в липні було засідання і Президент у подальшому підписав відповідний указ щодо нарощення інженерного облаштування кордону”, - сказав він.

Демченко зазначив, що наразі була подана концепція Державної цільової правоохоронної програми облаштування кордону, визначені чи скоординовані завдання співпраці всіх відомств та міністерств, а також місцевих органів влади, щоб наростити максимальне інженерне облаштування кордону.

“Добре, що кордон з Білоруссю непрохідний просто так. Є ліси, є болотна місцевість і це звужує місця, де може з’явитися саме велика кількість нелегальних мігрантів”, - підкреслив речник.

Він також поінформував, що ситуація на кордоні є спокійною, контрольованою, прикордонники не фіксували жодних груп мігрантів.

“Збільшена кількість прикордонних нарядів, яка вже фактично є на лінії кордони, вже відстежує ситуацію. Якщо є найменша інформація або будуть помічені групи нелегальних мігрантів, ці резерви мають максимально швидко спочатку мобільними групами, а потім більшими силами вийти на лінії кордону для того, щоб стримати нелегальних мігрантів на кордоні і не допустити їх в Україну”, - зауважив Демченко.

У разі проникнення застосовуватиметься механізм реадмісії, яка діє з Білоруссю.

“Не виключаємо, що Білорусь може піти на той крок, що вони не прийматимуть біженців, але в подальшому можна застосовувати механізм примусового видворення або примусового повернення іноземців до країни, з якої вони прибули, чи до країн походження, чи до третьої країни”, - констатував речник.

Як повідомляв Укрінформ, міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП та ЄС.

8 листопада велика група мігрантів зробила спробу силового перетину кордону з Польщею.

Польща ініціюватиме в ЄС запровадження нових санкцій проти Білорусі, а також проти авіакомпаній, які перевозять мігрантів з Близького Сходу до РБ.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-