Наступного року на придбання житла для переміщених осіб виділять ₴125 мільйонів

Наступного року на придбання житла для переміщених осіб виділять ₴125 мільйонів

Укрінформ
Програму придбання житла для внутрішньо переміщених осіб коштом співфінансування з державного та місцевих бюджетів продовжать щонайменше на три роки, і у 2022 році планують витратити на неї 125 мільйонів гривень з держбюджету.

Про це заявила віцепрем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час презентації в Укрінформі Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб на період до 2024 року, відповідаючи на запитання кореспондента агентства.

"Програма буде діяти (наступного року - ред), 125 мільйонів гривень закладається, як і цього року з подальшим збільшенням на 25 мільйонів у 2023 році та ще на 25 мільйонів у 2024 році", - сказала вона.

Верещук зауважила, що співфінансування передбачає, що 70% вартості житла сплачується з державного бюджету, а 30% - з бюджету громад. Водночас деякі громади відмовляються від цього через брак коштів.

"Подекуди й 30% для громад важко, і вони відмовляються від такої можливості, бо не можуть знайти кошти", - сказала Верещук.

Водночас вона припустила, що міжнародні партнери, можливо, долучаться і допоможуть у співфінансуванні цієї програми придбання житла, а держава гарантуватиме оплату 70% вартості житла.

Як повідомлялося, бюджетна програма 70/30 передбачає придбання житла для ВПО. Програма фінансується за форматом 70/30: 70% вартості сплачується з державного бюджету, ще 30% - з місцевих бюджетів. При цьому від внутрішньо переміщених осіб не вимагається жодних внесків.

На 2021 рік на реалізацію програми передбачено 125 мільйонів гривень з державного бюджету. Це у 6 разів більше, ніж торік.

За ці кошти можна придбати близько 325 об’єктів нерухомого майна для 850 громадян України, кошти розподіляють між місцевими громадами по всій Україні протягом року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-