Як оцінюють українці свої доходи та будують плани на майбутнє

Як оцінюють українці свої доходи та будують плани на майбутнє

Опитування
Укрінформ
Майже половина опитаних українців не будують жодних планів на майбутнє.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 4-9 листопада 2021 року.

Так, за даними опитування, чверть респондентів планує своє життя на кілька років вперед, близько 15% - на півроку чи рік, 13% -лише на кілька місяців.

При цьому будувати плани на майбутнє легше молодшим, заможнішим та жителям столиці.

Для 55% населення основним джерелом доходу є зарплата, для 30% - пенсія.

Ще 13% отримують дохід від бізнесу, 6% - від соціальних виплат.

Свій поточний рівень доходу більшість респондентів оцінили як низький (36%) або нижче середнього (36%). Як середній – 31%. І лише 8% опитаних оцінили свій дохід вище середнього чи як високий.

Згідно з опитуванням, чверть українців заявили, що їх задовольнив би щомісячний дохід до 10 тисяч гривень. Водночас стільки ж (22%) потребують дохід в розмірі більше 30 тисяч гривень на місяць.

Решта озвучили проміжні суми: 14% - назвали 11-15 тисяч гривень, 18% - 16-20 тисяч гривень, 8% - 21-25 тисяч гривень, 11% - 26-30 тисяч гривень.

При цьому чим нижчий дохід, тим меншу суму називають респонденти бажаною.

Помітно менший бажаний дохід називали жінки. Зокрема найнижчі запити у старших за віком жінок – з них більшість влаштувала б сума до 10 тисяч гривень.

Водночас найвищі запити до заробітку у чоловіків середнього і молодшого віку, а також життелів Києва.

Опитування проведене серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донецької й Луганської областей. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 1,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-