Верещук презентує стратегію інтеграції переселенців

Верещук презентує стратегію інтеграції переселенців

Відео
Укрінформ
Віцепрем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук презентує Стратегію інтеграції внутрішньо переміщених осіб на період до 2024 року.

Презентація відбувається в Укрінформі.

«Важливо, коли ми реально напрацюємо план. Нехай він буде називатися «операційний план» реальних кроків, які ми зробимо уже цього року і потім розподілимо наші зусилля на наступні роки, адже ця Стратегія спланована до 2024 року включно», - сказала Верещук.

За її словами, ключова мета Стратегії - створення умов для інтеграції ВПО в територіальних громадах, які їх приймають. Документ передбачає заходи, спрямовані на усунення перешкод для ВПО у реалізації їхніх основоположних прав, зокрема повного доступу до адміністративних, соціальних та інших послуг, а також про створення умов для розвитку потенціалу цих людей на новому місці проживання.

«Ми знаємо про кожного і сподіваємося на те, що ті люди, які сьогодні є внутрішньо переміщеними особами, знають, що для них робить держава, а ще краще, коли вони знатимуть, що вона для них збирається робити. Це дуже важливо. І лише така синергія, така взаємодія буде давати ту довіру, якої ми прагнемо», - сказала урядовець.

Верещук зазначила, що у Стратегії визначено 7 цілей: забезпечення ВПО житлом, освіта, працевлаштування, соціальний захист, медичне забезпечення, вирішення ситуації із визнанням документів, створення умов для інтеграції для ВПО у приймаючих територіальних громадах.

Віцепрем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій подякувала усім фахівцям, експертам, громадським організаціям, які допомагали напрацювати цей документ, вносили свої пропозиції щодо його поліпшення.

Вона також закликала пропонувати, як іще можна вдосконалити Стратегію. «Все, що ви зараз скажете, буде на користь нам та на користь тих людей, які нас зараз дивляться», - сказала Верещук, запросивши присутніх до активної дискусії щодо документа.

Як повідомлялося, 28 жовтня 2021 року Кабінет Міністрів схвалив «Стратегію інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження середньострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2024 року».

Ключова мета Стратегії - створення умов для інтеграції ВПО в приймаючих територіальних громадах. Документ передбачає заходи, спрямовані на усунення перешкод для ВПО у реалізації їх основоположних прав, зокрема, повного доступу до адміністративних, соціальних та інших послуг, а також про створення умов для розвитку потенціалу ВПО на новому місці проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-