Люк Шеньє повернувся на посаду гендиректора Kyiv Post

Люк Шеньє повернувся на посаду гендиректора Kyiv Post

Укрінформ
Новим генеральним директором Kyiv Post став Люк Шеньє.

Як передає Укрінформ, про це власник Kyiv Post Аднан Ківан повідомив "Детектору медіа".

За словами Ківана, Шеньє займатиметься наступним етапом розвитку Kyiv Post, зокрема "амбітними планами розширення видання" та "подальшого зміцнення позиції Kyiv Post як глобального голосу України".

"Ми сподіваємося на продовження нашої тісної співпраці з українською та міжнародною спільнотою в майбутні тижні та місяці, оскільки Kyiv Post входить у захопливий новий етап під керівництвом Люка", — сказав Ківан.

Шеньє заявив, що отримав запевнення від власника Kyiv Post у тому, що "повага до редакційної незалежності, яку він демонстрував протягом трьох років, залишається незмінною".

"...Я беру на себе цю роль, переконаний, що Kyiv Post відіграє життєво важливу роль у майбутньому України. Я повертаюся в непростий час у 26-річній історії Kyiv Post. Події цього тижня викликали зрозумілу тривогу щодо майбутнього напряму тижневика. Я ціную висловлення занепокоєння, яке пролунало після оголошення в понеділок, і вважаю, що сила почуттів, виражена останніми днями, підкреслює важливість Kyiv Post як флагмана незалежної журналістики та свободи слова в незалежній та демократичній Україні...Пан Ківан, як і раніше, відданий своєму баченню більшого та кращого Kyiv Post. Він також відданий цінностям прозорості та чесності, які визначають Kyiv Post понад чверть століття. Я поділяю це зобов’язання і працюватиму над підтриманням цих цінностей у своїй ролі генерального директора", — заявив Шеньє.

За словами Шеньє, рішення про призупинення випуску газети від 8 листопада було ухвалене неохоче, цьому передував повний розрив відносин зі співробітниками видання "через протидію планам масштабного розширення Kyiv Post".

"...Моє перше завдання як нового генерального директора Kyiv Post — віддати шану людям, які зробили цей бренд всесвітньо визнаним символом якісної журналістики. Насамперед я хотів би подякувати колишньому головному редактору Браяну Боннеру за його багаторічну працю. Я вважаю, що без перебільшення можна сказати, що Браян Боннер установив стандарти для покоління українських журналістів. Я також висловлюю щиру подяку та глибоку повагу журналістам та іншим співробітникам Kyiv Post. Я розумію, що несподіваний характер оголошення в понеділок був тривожним, і прагну переконатися, що жоден співробітник не залишиться без розумної матеріальної підтримки, незалежно від того, чи хоче він бути частиною розширеної Kyiv Post", — заявив новий гендиректор.

Шенье додав, що найближчими тижнями він сподівається зустрітися з усією командою особисто та обговорити можливість продовження співпраці. Шеньє запевнив, що "Kyiv Post незабаром повернеться" у медіапростір країни.

Громадянин Канади Шеньє очолював Kyiv Post з 2016-го до 2018 року, а потім заснував спеціалізоване агентство PLAN C. У 2005 році він заснував у Києві агентство 5th Element Аdvertising, був маркетинговим та цифровим директором MTV Україна. У 2013 році став директором зі стратегії Havas Worldwide в Україні, тоді ж заснував компанію Titanium Presentations, яка зняла для українського уряду серію промороликів Ukraine. Open for U.

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада власник української найстарішої англомовної щотижневої газета Kyiv Post Аднан Ківан заявив, що видання тимчасово припиняє роботу.

Водночас прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що в Офісі Президента здивовані тим, що окремі політики та медійники звинувачують ОП у закритті Kyiv Post. Він висловив сподівання, що видання "продовжить роботу і збереже ту якість та стиль, які ставили його на найвищий щабель серед українських медіа”.

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас застеріг щодо негативних наслідків для України від припинення роботи Kyiv Post.

Занепокоєння у зв'язку з припиненням роботи видання висловили посли Великої Британії і Швеції, а також Посольство США в Україні.

Конгрес українців Канади заявив про готовність надати допомогу у пошуку рішення, яке дало б змогу Kyiv Post продовжити роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-