СБУ затримала «на гарячому» шпигунів і запобігла витоку даних про таємні військові розробки

СБУ затримала «на гарячому» шпигунів і запобігла витоку даних про таємні військові розробки

Фото, відео
Укрінформ
Контррозвідники Служби безпеки викрили і затримали у Харкові іноземця і громадянина України, які працювали в інтересах спецслужб однієї з країн Східної Азії.

Про це передає Укрінформ з посиланням на пресцентр СБУ

Зловмисників затримали «на гарячому» після отримання ними матеріалів, що становлять державну таємницю.

«Контррозвідники встановили, що іноземний громадянин, який тривалий час перебуває в Україні, здійснював цілеспрямовану шпигунську діяльність з отримання таємних відомостей у сфері матеріалів, які мають військове призначення. Іноземець встановлював контакти з вітчизняними фахівцями у цій сфері, здійснював спроби їх залучення до конфіденційного співробітництва», - йдеться у повідомленні.

Також слідством встановлено, що іноземець за грошову винагороду залучив для отримання таємних відомостей громадянина України.

Читайте також: Держзрада, шпигунство і тероризм: з початку року відкрили понад 100 кримінальних справ

За результатами проведених обшуків вилучено засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, документи та інші матеріали, які будуть досліджені на наявність додаткових доказів та обставин протиправної діяльності фігурантів.

Наразі іноземцю повідомлено про підозру за ст. 114 (шпигунство) КК України і обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Його спільнику - громадянину України - повідомлено про підозру у державній зраді (ст. 111 КК України) і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи із припинення протиправної діяльності здійснювались під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-