Кіберполіція «накрила» вебресурс, де незаконно розповсюджували дані 200 мільйонів осіб

Кіберполіція «накрила» вебресурс, де незаконно розповсюджували дані 200 мільйонів осіб

Укрінформ
Працівники Департаменту кіберполіції Нацполіції України (НПУ) припинили роботу одного з найбільших вебресурсів, де незаконно розповсюджували персональні дані громадян України, Молдови, Білорусі, Казахстану та інших країн.

Про це інформує Департамент кіберполіції НПУ, передає Укрінформ.

“Працівники Департаменту кіберполіції спільно з працівниками дізнання Дарницького управління поліції Києва та у співпраці з представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та міжнародними партнерами із США, Молдови та Німеччини припинили факти порушення захисту персональних даних з використанням автоматизованих систем та мережі Інтернет”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кіберполіція знайшла розробника фейкового застосунку «Дія»

Зазначається, що профілактичні заходи були спрямовані на виявлення окремих осіб та злочинних груп, які займаються незаконним отриманням та розповсюдженням персональних даних осіб, баз даних, а також встановлення підприємств, установ та організацій, які можуть бути причетні до порушення законодавства України в сфері обігу персональних даних.

Як уточнюється, у результаті спільних дій було локалізовано та припинено діяльність одного з найбільших вебресурсів, де незаконно розповсюджувалися персональні дані близько 200 мільйонів осіб, зокрема - громадян України, Молдови, Білорусі, Казахстану та інших країн.

Читайте також: Гендиректор холдингу аптечної мережі АНЦ не заявляв про атаку хакерів – кіберполіція

У поліції зазначили, що на цьому сайті містилися відомості щодо номера телефону, прізвища, ім’я та по батькові громадян, їхнього місця реєстрації, а в окремих випадках - і інформація про надані адмінпослуги, пов’язані з використанням особами транспортних засобів.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Дарницька окружна прокуратура Києва.

Читайте також: Поліція завершила досудове розслідування щодо організатора кібермережі Avalanche

Досудове розслідування наразі триває.

Як повідомлялося, у Дніпропетровській області кіберполіцейські викрили 33-річного чоловіка у збуті конфіденційних даних торговельної мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-