Цьогоріч до суду направили 300 справ щодо «п’яних» ДТП — Венедіктова

Цьогоріч до суду направили 300 справ щодо «п’яних» ДТП — Венедіктова

Укрінформ
Протягом поточного року правоохоронці спрямували до суду 300 обвинувальних актів за фактом вчинення дорожньо-транспортних пригод у стані сп’яніння.

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці генпрокурор Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

“... За 10 місяців 2021 року ми скерували до суду більше 300 обвинувальних актів про вчинення п’яних ДТП. Така ж тенденція спостерігається останніх три роки”,- повідомила вона.

Загалом, додала генпрокурор, цьогоріч правоохоронці зареєстрували майже 3000 кримінальних правопорушень про порушення правил безпеки дорожнього руху із найтяжчими наслідками – важкими травмами, інвалідністю, смертями.

Венедіктова зауважила, що правоохоронці, які мають стежити за порядком на дорогах, інколи за гроші самі закривають очі на правопорушення.

“Свіжий приклад - у Кривому Розі викрили 11 працівників районного управління поліції на систематичних поборах з підприємців та водіїв. Задокументовано 11 фактів вимагання та отримання ними неправомірної вигоди на загальну суму 180 тисяч гривень. Правоохоронцям повідомлено про підозру, трьох поліцейських затримано прямо під час одержання хабарів. У слідства є інформація, що від підозрюваних можна було відкупитися від адмінвідповідальності за керування в стані алкогольного сп’яніння”, - нагадала вона.

Венедіктова наголосила, що завдання правоохоронців – захищати закон і домагатися справедливого покарання для порушників, а учасників дорожнього руху – бути уважними, обережними і пам’ятати про безпеку свою і оточуючих.

Читайте также: В Украине около 1,5 миллиона наркоманов – Венедиктова

Як повідомляв Укрінформ, протягом жовтня поточного року у Харкові сталося дві смертельні ДТП. 28 жовтня на проспекті Героїв Сталінграда дівчина на Infiniti на смерть збила жінку, яка переходила дорогу. 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя пр. Гагаріна та вул. Одеської в Харкові сталася смертельна аварія: 16-річний водій Infiniti намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із машиною Chevrolet Aveо. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet Aveо загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина – із важкими травмами доставлені до лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-