З проявом булінгу зустрічається кожна третя дитина - Шкарлет

З проявом булінгу зустрічається кожна третя дитина - Шкарлет

Укрінформ
З проявом булінгу зустрічається кожна третя дитина, а кожен десятий учень стає жертвою кібер-залякування, заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, посилаючись на звіт ЮНЕСКО.

Як передає Укрінформ, про це Шкарлет повідомляє у Телеграмі. 

Зазначається, що з 2020 року, за рішенням ЮНЕСКО, у перший четвер листопада відзначається Міжнародний день боротьби з насильством і булінгом у школі.

«Це важливе нагадування для всього світу про те, що будь-яка форма насильства, пов'язаного зі школою, порушує право на освіту, здоров'я та добробут учнів. Звіт ЮНЕСКО у 2019 році засвідчив, що з проявом булінгу зустрічається майже кожна третя дитина, а кожен десятий учень стає жертвою кібер-залякування», - заявив Шкарлет.

Читайте також: Мін’юст розпочинає інформкампанію в школах щодо протидії булінгу

Він зауважив, що діти мають право зростати в здоровому середовищі та повинні відчувати свою захищеність. Міністр наголосив, що в боротьбі з проблемами булінгу школярам не обійтися без допомоги педагогів і батьків.

«Проблема булінгу потребує уваги, сміливості не замовчувати проблему і вживати заходів до її викорінення. Протягом першого року дії в Україні закону щодо протидії булінгу судами було розглянуто понад 300 справ», - зазначив Шкарлет.

Міністр переконаний, що українське суспільство в змозі протистояти явищам залякування та цькування дітей у школах.

Читайте також: Як запобігти дискримінації в школах - рекомендації Міносвіти

«Спільними зусиллями педагогічних працівників, батьків і правоохоронців ми мусимо захищати підростаюче покоління від психологічного та фізичного травмування. У цей день я закликаю батьків: поговоріть відверто зі своїми дітьми, запитайте, чи комфортно вони себе почувають у класі, чи з усіма однолітками знайдена спільна мова, і залишайтеся для своїх дітей найближчим другом та надійним плечем підтримки», - заявив Шкарлет.

Як повідомлялось, булінг (цькування) – дії учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному чи сексуальному насильстві. Такі дії вчиняються стосовно дитини чи дитиною стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого може бути заподіяна шкода психічному чи фізичному здоров’ю потерпілого. Булінг може здійснюватися також із застосуванням засобів електронних комунікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-