Представництво ЄС - у річницю смерті Гандзюк: Безпека активістів має бути гарантована

Представництво ЄС - у річницю смерті Гандзюк: Безпека активістів має бути гарантована

Укрінформ
Усі причетні до вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк повинні понести відповідальність, а безпечні умови діяльності активістів мають бути гарантовані по всій країні.

Про це заявило у Твіттері Представництво Європейського Союзу в Україні в третю річницю смерті Катерини Гандзюк.

"Минуло три роки з дня смерті Катерини Гандзюк. Всі причетні до вбивства повинні бути притягнуті до відповідальності. Безпечні умови діяльності активістів мають бути гарантовані по всій країні, зокрема і шляхом викорінення проблеми безкарності за подібні злочини", - йдеться у заяві.

Читайте також: Фаєри й поліція: під МВС - акція пам'яті Катерини Гандзюк

Як повідомляв Укрінформ, громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

6 червня 2019 року п'ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на терміни від 3 до 6,5 року позбавлення волі.

У липні 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-