Депутати хвилиною мовчання вшанували пам‘ять Катерини Гандзюк

Депутати хвилиною мовчання вшанували пам‘ять Катерини Гандзюк

Укрінформ
Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять херсонської активістки Катерини Гандзюк у треті роковини її загибелі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, хвилину мовчання під час пленарного засідання Верховної Ради в четвер, 4 листопада, оголосив Голова ВР Руслан Стефанчук.

"Сьогодні дуже сумна і скорботна дата. 3 роки з моменту смерті Катерини Гандзюк", – сказав спікер, висловивши сподівання, що справу щодо її вбивства буде розкрито.

Після цього парламентарії підвелися з місць і вшанували пам'ять Гандзюк хвилиною мовчання.

Читайте також: Посольство США закликає притягнути до відповідальності вбивць Гандзюк

Як повідомляв Укрінформ, громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

6 червня 2019 року п'ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на терміни від 3 до 6,5 року позбавлення волі.

У липні 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-