Кожен третій українець має принаймні одне COVID-щеплення – МОЗ

Кожен третій українець має принаймні одне COVID-щеплення – МОЗ

Укрінформ
Кожен третій дорослий в Україні вакцинований від коронавірусу принаймні однією дозою, а кожен четвертий пройшов повний курс вакцинації. 

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 3 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні кожен третій дорослий в Україні вже вакцинований принаймні однією дозою. Кожен четвертий дорослий українець пройшов повний курс вакцинації. Україна вийшла на 250 тис. щеплень в середньому за добу впродовж тижня. Очікуємо, що впродовж найближчих двох тижнів попит на вакцинацію другою дозою зросте вдвічі, та маю надію, що попит на першу дозу не зменшиться", - сказав Ляшко.

Він закликав регіони максимально підготуватися до прогнозованого збільшення людей, які хочуть робити щеплення - забезпечити роботу всіх пунктів щеплення та центрів масової вакцинації з урахуванням прогнозованого збільшення попиту.

Читайте також: Рівень COVID-госпіталізацій, що зростав три місяці, вийшов на «плато» - Ляшко

"Організація вакцинального процесу відповідно до рекомендацій МОЗ – це турбота у першу чергу про здоров'я своєї громади, а також це можливість уникнути потрапляння до червоного рівня епідемічної небезпеки", - додав міністр.

Як повідомлялося, за добу 2 листопада в Україні зафіксували 23 393 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 979 086 осіб, одужало – 2 466 674, летальних випадків – 69 447, проведено ПЛР-тестувань – 14 586 038.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 10 682 752 людини, з них отримали одну дозу – 10 682 750, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 596 587 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 18 279 337 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-