Єпископа ПЦУ відсторонили від служіння через бійку з сусідкою

Єпископа ПЦУ відсторонили від служіння через бійку з сусідкою

Укрінформ
Предстоятель Помісної церкви України Епіфаній відсторонив від виконання архієрейських обов’язків титулярного єпископа Шепетівського Адріана (Руслана Кулика).

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ПЦУ.

Зазначається, що відповідне рішення ухвалено, «враховуючи публічні свідчення, на підставі яких титулярний єпископ підлягає обвинуваченню в порушенні, за яке канонічними правилами передбачене суворе покарання».

Відтак митрополит Київський і всієї України Епіфаній постановив «на період проведення розслідування у справі з 2 листопада відсторонити титулярного єпископа Шепетівського Адріана (Кулика) від виконання архієрейських обов’язків та благословити йому утриматися від звершення публічних богослужінь».

Раніше, 30 жовтня, у ЗМІ з’явився сюжет про те, що в Києві єпископ Адріан нібито побив жінку, яка живе по сусідству. Вона стверджує, що причиною конфлікту став її собака, який заважав священнослужителю і його родині своїм гавкотом.

Читайте також: 39% православних українців є парафіянами ПЦУ, 16% - УПЦ МП

Єпископ Адріан вибачився за інцидент, але зазначив, що конфлікт стався через дії «зухвалої хабалки».

«Каюсь, що спричинив репутаційні та іміджеві втрати для всієї Церкви… Єдине коротке пояснення щодо інциденту - я заступився за беззахисну маленьку жіночку перед зухвалою хабалкою. У всіх прошу прощення», - написав він у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-