Нацполіція цьоріч відкрила 160 проваджень через порушення прав журналістів

Нацполіція цьоріч відкрила 160 проваджень через порушення прав журналістів

Укрінформ
Цього року Нацполіція зареєструвала вже 160 проваджень за фактами порушень прав журналістів.

Про це повідомив заступник керівника Головного слідчого управління Нацполіції Сергій Пантелєєв у ході громадських слухань з питань безпеки журналістів в Україні, які у вівторок проводить Національна спілка журналістів (НСЖУ).

“Протягом дев’яти місяців цього року органи досудового розслідування Національної поліції розпочали розслідування 160 кримінальних справ”, - сказав він.

Посадовець уточнив, що за ст. 171 ККУ (перешкоджання діяльності журналістів) розпочато 113 кримінальних справ, ст. 347-1 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна) розслідується 7 справ.

Водночас за ст. 348 -1 ККУ (посягання на життя журналіста) і за ст.349-1 ККУ (захоплення журналіста як заручника) протягом 2021 року кримінальні провадження не реєструвалися.

Читайте також: Злочини проти журналістів: Венедіктова розповіла представникам ОБСЄ про розслідування

Керівник робочої групи в Офісі генпрокурора щодо запобігань порушень прав журналістів Олег Пилипюк додав, що цього року прокурори оголосили 37 повідомлень про підозру нападникам на журналістів.

Заступник міністра внутрішніх справ Мері Акопян закликала представників ЗМІ оперативно повідомляти про правопорушення відносно себе, оскільки тоді правоохоронцям набагато легше розслідувати злочини цієї категорії.

2 листопада Національна спілка журналістів України проводить щорічні громадські слухання з питань захисту прав журналістів, боротьби із безкарністю та фізичною агресією щодо працівників ЗМІ. За 10 місяців 2021 року в НСЖУ зафіксували вже 59 випадків застосування сили до журналістів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-