Українські журналісти отримали престижну європейську премію

Українські журналісти отримали престижну європейську премію

Фото
Укрінформ
Команді проєкту журналістських розслідувань «Схеми» та автору "Радіо Свобода" Станіславу Асєєву вручили німецько-норвезьку премію «Вільна преса Східної Європи 2020» (Free Media Awards).

Про це йдеться на сторінці «Схем» у фейсбуці, передає Укрінформ.

Церемонія нагородження відбулась 1 листопада у німецькому місті Гамбург. Минулого року через пандемію коронавірусної інфекції вручення премії перенесли. Від імені команди «Схем» нагороду отримали журналісти-розслідувачі Максим Савчук та Олександр Чорновалов.

Премію Free Media Awards 2020 отримав і автор "Радіо Свобода" Станіслав Асєєв. Він - автор книги "Світлий шлях: історія одного концтабору", в якій розповідає про секретну в'язницю "Ізоляція" у Донецьку, де утримують та катують полонених. Книга також вийшла англійською мовою під назвою "The torture camp on paradise street". Збірка есе Асєєва "Ізоляція" про життя в окупованому Донецьку також була видана німецькою мовою ("In Isolation").

"Особливо приємно, що зміг подарувати членам журі збірку "В ізоляції" - за яку і був нагороджений - німецькою", - написав журналіст.

Нагадаємо: журналістська нагорода Free Media Awards існує з 2016 року. Її спільно вручають німецький фонд Zeit та норвезький фонд Fritt Ord. Через пандемію коронавірусу нагородження лауреатів 2020 року було відкладено на рік.

Окрім українців, премію цьогоріч отримали азербайджанський фотожурналіст Азіз Карімов та білоруські журналісти та ЗМІ – визнане в Білорусі екстремістським видання Tut.by, його репортер Катерина Борисович, білоруська асоціація журналістів (БАЖ), засуджені до тюремного терміну журналістки телеканалу "Белсат" Катерина Андрєєва та Дар'я Чульцова, а також журналіст "Нашої ниви" Наталія Лубневська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-