Не всі пластикові маски захищають від коронавірусу – Центр здоров'я

Не всі пластикові маски захищають від коронавірусу – Центр здоров'я

Укрінформ
Прозорі пластикові маски, які використовують у сфері обслуговування, не захищають від загрози інфікування COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці написав Центр громадського здоров'я.

«Маски захисні прозорі пластикові через особливості своєї конструкції, а саме нещільного прилягання до обличчя, створюють лише ілюзію захисту, бо лише частково закривають обличчя на рівні рота, а тому їх використання наражає на небезпеку як користувача, так і оточуючих. До того ж такі «пластикові маски» не відносять до засобів індивідуального захисту, а тому вони не можуть замінити використання захисних медичних масок або захисних щитків", - йдеться у повідомленні.

У Центрі здоров'я нагадали, що захисні медичні маски потрібні для контролю джерела інфекції та як засіб індивідуального захисту для здорових людей, аби захиститися при контакті з хворим.

Також в ЦГЗ наголошують, що навіть у випадку повного курсу щеплення проти COVID-19 необхідно продовжувати носити захисні маски в громадських місцях та транспорті. При цьому маска має повністю закривати ніс та рот.

Читайте також: За місяць посиленого карантину поліція виписала понад 40 тисяч штрафів за відсутність маски

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 27 жовтня, в Україні зареєстровано 26 071 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 851 804 особи, одужало – 2 411 711 осіб, летальних випадків – 66 204.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-