Лише 10% громадських будівель в Україні визнані безбар’єрними - Зеленська

Лише 10% громадських будівель в Україні визнані безбар’єрними - Зеленська

Укрінформ
В Україні з 33 тисяч громадських будівель безбар’єрними визнано 10%, частково безбар’єрними – 33 %.

Про це написала дружина Президента Олена Зеленська у Фейсбуці за результатами третього засідання Ради безбар’єрності, повідомляє Укрінформ.

«Мінрегіон здійснює контроль громадських будівель на безбар’єрність. На сьогодні з 33 000 будівель доступними визнано близько 10%, частково безбар’єрними – лише 33%», - зазначила вона.

За її словами, Мінрегіон також працює над удосконаленням будівельних норм з метою врахування сучасних вимог безбар’єрності.

Крім того, перша леді розповіла, що 3 245 лікарень подали висновки про доступність будівель для людей з інвалідністю, зокрема, там облаштували пандуси, спеціальні ліфти та підйомники.

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня уряд схвалив Національну стратегію безбар'єрного простору і створив Раду для контролю і моніторингу виконання цієї стратегії.

Читайте також: Олена Зеленська: Мрію, щоб на зошитах наших школярів був не Роналду, а Максим Крипак

Національна стратегія зі створення безбар'єрного простору, ініційована Оленою Зеленською, спрямована на створення умов для рівного доступу до публічного простору для громадян із тимчасовою або постійною обмеженою мобільністю, людей із інвалідністю, батьків із візками, людей на візках та ін.

Україна отримала офіційний статус учасниці Міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей «Партнерство Біарріц» у вересні 2020 року. Долучення нашої країни до Партнерства заради миру ініціювала перша леді України в грудні 2019 року.

Фото: Фейсбук Олени Зеленської

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-