Олена Зеленська: Мрію, щоб на зошитах наших школярів був не Роналду, а Максим Крипак

Олена Зеленська: Мрію, щоб на зошитах наших школярів був не Роналду, а Максим Крипак

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська вважає, що про кожного українського паралімпійця можна знімати фільм, та мріє бачити на зошитах школярів кількаразового медаліста Паралімпійських ігор у Токіо, плавця Максима Крипака.

Про це вона розповіла в інтерв’ю журналу «Vogue Україна», передає Укрінформ.

«Про кожного з них можна знімати фільм, у кожного — своя сильна особиста історія. Я мрію, щоб на зошитах наших школярів був не Роналду, а Максим Крипак», - підкреслила перша леді.

Олена Зеленська зазначила, що коли спілкуєшся з паралімпійцями, розумієш, що це світлі, життєрадісні люди, і хочеться зробити для них якомога більше.

На запитання, що може зробити кожен з нас, щоб життя людей з інвалідністю стало простішим, вона зауважила, що життя довге й не завжди буде таким, як нині, і треба просто дбати про ближнього.

Читайте також: Зеленська планує ініціювати нові проєкти щодо безбар’єрності

«Щодня, думаючи, де припаркуватися або як відреагувати на дитину, яка істерить у крамниці, ми робимо вибір. На жаль, найчастіше чутливі до цієї теми лише ті, хто сам із цим стикався, хто має дитину з аутизмом, батька з інвалідністю, маму похилого віку. Але одного разу ми теж постаріємо, ось у чім річ. І я хочу, щоб ми нині заклали підвалини безбар’єрності. Щоб усім було радісно й зручно жити», - переконана дружина Президента.

Як повідомляв Укрінформ, цього року Україна на Паралімпійських іграх в Токіо здобула 98 медалей та посіла п'яте місце за кількістю нагород і шосте - у загальнокомандному заліку.

Фото: ОП, vogue.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-