Оренда жомової ями: суд залишив у силі рішення про конфіскацію у Киви 1,2 мільйона

Оренда жомової ями: суд залишив у силі рішення про конфіскацію у Киви 1,2 мільйона

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила в задоволенні апеляційної скарги народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви на рішення щодо спецконфіскації 1,2 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це інформує у Телеграмі Transparency International.

«В Антикорсуді відбулося апеляційне оскарження цивільної конфіскації прибутків Іллі Киви від жомової ями. Після дебатів суддя прийняв рішення залишити цю апеляційну скаргу без задоволення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що депутат просив суд викликати свідків, провести експертизу та отримати проєктну документацію щодо жомової ями, але це клопотання залишилося без задоволення.

Читайте також: Стріляв з автомата і влаштував феєрверк: проти Киви порушили справу

Як повідомляв Укрінформ, 13 серпня поточного року ВАКС вперше застосував процедуру цивільної спецконфіскації, і конфіскував у дохід держави 1,25 млн грн прибутку народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви від оренди так званої жомової ями.

Ця справа стала першою, у якій було застосовано процедуру цивільної конфіскації, відповідно до ухвалених у 2019 році змін до законодавства.

Зокрема, ухвалений тоді закон передбачає цивільну конфіскацію майна за набуття незаконних активів без подальшого притягнення до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-