Трьох співробітників СБУ підозрюють у викраденні та катуванні іноземного IT-шника

Трьох співробітників СБУ підозрюють у викраденні та катуванні іноземного IT-шника

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) підозрюють двох співробітників центрального апарату Служби безпеки України та одного працівника територіального підрозділу Служби у незаконному утриманні та вимаганні грошей в іноземця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Затриманий правоохоронцями працівник IT-сфери нібито розшукувався правоохоронними органами Російської Федерації за вчинення злочину на території цієї держави.

Слідство встановило, що у жовтні 2020 року співробітники СБУ незаконно затримали та тривалий час утримували громадянина іншої країни, вимагали у нього 200 тисяч доларів США. Щоб іноземець швидше віддав гроші, співробітники СБУ били його та залякували. До того ж вони незаконно проникли до житла потерпілого, звідки викрали та привласнили його особисте майно.

Затриманий не мав такої суми та домовився розрахуватись із правоохоронцями біткоїнами. Отримавши 7,5 біткоїна, що у грошовому еквівалентні становило 2,1 млн грн, співробітники СБУ підробили документи щодо часу та обставин затримання іноземця і передали його органам Нацполіції.

На підставі ухвал слідчих суддів у серпні цього року цих співробітників СБУ відсторонили від посад та застосували до них запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

У зв’язку з неналежною процесуальною поведінкою одного із підозрюваних, систематичним порушенням покладених на нього процесуальних зобов'язань, ухвалою Печерського районного суду м. Києва цьому співробітнику змінено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Підозрюваною у викраденні та катуванні громадян Греції є бізнесвумен із Миколаєва - ЗМІ

Співробітникам СБУ повідомили про підозру за статтями насильницького зникнення, крадіжки, поєднаної з проникненням у житло, грабежі, вимаганні та перевищенні влади працівником правоохоронного органу (ч. 1 ст. 146-1, ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Суд арештував трьох підозрюваних у катуванні безпритульних

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні працівники ДБР викрили співробітника полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ» Національної поліції України та його спільника, які незаконно збували вогнепальну зброю та боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-