Міносвіти: У школах України діють понад 18 тисяч інклюзивних класів

Міносвіти: У школах України діють понад 18 тисяч інклюзивних класів

Укрінформ
На інклюзивному навчанні у школах України перебувають понад 25 тисяч дітей, діють більш як 18 тисяч інклюзивних класів.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МОН, про це заявила заступниця міністра освіти і науки Віра Рогова.

Зазначається, що останні роки охоплення дітей інклюзивним навчанням збільшилося у кілька  разів.

“Ще 5 років тому на інклюзивному навчанні перебувало 4 тисячі дітей, сьогодні це більше 25 тисяч. Приємно, що батьки стали більше довіряти нам, якщо раніше вони були закриті, то сьогодні ми їх бачимо в інклюзивних школах. Нині ми маємо більш як 18 500 інклюзивних класів, вдев’ятеро збільшилася кількість асистентів учителів – тепер їх понад 19 тисяч. Ми не стоїмо на місці, ми активно рухаємось вперед”, - наголосила Рогова.

У МОН нагадують, що в Україні стартувала інформаційна кампанія “Для дітей суспільство без бар’єрів”, офіційна презентація якої відбулася 21 жовтня.

Читайте також: Інклюзивне навчання забезпечують лише 43% середніх шкіл - МОН

У її межах розроблено соціальну рекламу для демонстрації на загальнонаціональному та регіональному телебаченні, а також макети зовнішньої реклами для розміщення в різних містах.

"Інформаційну кампанію “Для дітей суспільство без бар’єрів” розроблено проєктом “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe) у співпраці з Радницею – уповноваженою Президента з питань безбар’єрності, Радницею – уповноваженою Президента з прав дітей і дитячої реабілітації та МОН", - поінформували в міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-