МОЗ хоче розширити список професій для обов'язкової COVID-вакцинації

МОЗ хоче розширити список професій для обов'язкової COVID-вакцинації

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я планує розширити перелік професій, для яких вакцинація проти коронавірусу стане обов'язковою.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні є наказ Міністерства охорони здоров'я про визначений перелік професій, де вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою. До нього увійшли освітяни, представники центральних органів виконавчої влади. Далі ми розробляємо проєкт наказу, який проходить погодження. До цього переліку додатково будуть включені соціальні працівники, працівники державних підприємств, установ, організацій, а також працівники критично важливих сфер для функціонування економіки нашої країни", - розповів міністр.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я наказом №2153 від 4 жовтня затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти коронавірусу.

Читайте також: В Україні однією дозою вже вакцинувалися 90% медиків та 85% освітян – Ляшко

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціального, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-