Малюська показав, як працює нова платна послуга для в'язниць

Малюська показав, як працює нова платна послуга для в'язниць

Відео
Укрінформ
Міністерство юстиції України запустив для ув’язнених нову послугу – платні телефонні розмови та користування Інтернетом.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства юстиції у Фейсбуці.

«Ми запустили нову послугу для ув'язнених – платні телефонні розмови та користування мережею Інтернет (з обмеженням контенту)», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, у Київському слідчому ізоляторі 15 хвилин розмови коштуватимуть 10 гривень, телефонні розмови на місяць – 345 гривень, Інтернет на місяць (планшет) – 575 гривень

«Усі розмови ув’язнених автоматично записуються», - наголошують у міністерстві.

Читайте також: В Україні з'явиться спецв'язниця, де ізолюють кримінальних «авторитетів»

У Мін’юсті зазначають, що такими нововведеннями надається можливість ув’язненим спілкуватися з рідними (надважливо для ресоціалізації), прибирається корупцію на «контрабандних» телефонах, поповнюється кошти спецфонду, забезпечується дотримання прав людини та зменшується попит на фізичні побачення, що важливо з міркувань боротьби з пандемією.

Водночас у відео, оприлюдненому на своїй сторінці у Фейсбуці, міністр юстиції Денис Малюська заявив, що «з Лук’янівського СІЗО вже можна телефонувати цілком офіційно».

Читайте також: Малюська взяв на роботу до міністерства довічно ув’язнену

«Послуга платна, але це точно краще, ніж контрабандний телефон. Усі розмови будуть записані, тому «кол-центрів» ПриватБанку не буде. Зустрічайте незабаром по усій території України платні телефони та платний інтернет», - сказав Малюська.

Читайте також: Малюська показав чергову відремонтовану камеру в Київському СІЗО

Як повідомлялося, уряд постановою від 22 квітня 2020 року запровадив експериментальний проєкт платної послуги з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах, який триватиме до 31 грудня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-