Україна купила 70% вакцин проти коронавірусу за бюджетні гроші – Ляшко

Україна купила 70% вакцин проти коронавірусу за бюджетні гроші – Ляшко

Укрінформ
Серед спожитих та наявних в Україні вакцин проти COVID-19 – 70% закуплені коштом бюджетну, а з тими виробниками, які не дотримались договірних зобов’язань, контракти були розірваними.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє пресслужба міністерства.

“Важливим є те, що попри значну підтримку світу в рамках ініціативи COVAX сьогодні Україна здатна повністю забезпечити потреби свого населення коштом бюджетних грошей, 70% вакцин, спожитих або наявних в Україні вже сьогодні – закуплені за бюджетні кошти. І це при тому, що я розірвав контракти з виробниками, які не дотримуються договірних зобов'язань”, – сказав Ляшко.

Читайте також: Україна закупила понад 14 тисяч флаконів Ремдесивіру для лікування COVID-хворих

Він наголосив, що всі вакцини, наявні в Україні, є безпечними, ефективними та включеними до переліку ВООЗ для екстреного застосування.

За словами міністра, наразі працює понад 3 тисячі пунктів щеплень та 400 центрів масової вакцинації. Йдеться про лікарні, торгово-розважальні та культурні центри, деякі відділення Укрпошти та залізничні вокзали.

Як повідомлялося, за минулу добу в Україні зафіксували 23 785 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 725 385 осіб, одужали – 2 361 365, летальних випадків – 63 003, проведено ПЛР-тестувань – 13 854 545.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-