Коронавірус забрав життя десятків тисяч медиків – ВООЗ

Коронавірус забрав життя десятків тисяч медиків – ВООЗ

Укрінформ
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), коронавірус, можливо, забрав життя від 80 000 до 180 000 медичних працівників у всьому світі. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус заявив, що медичні працівники повинні отримувати вакцини в першу чергу, і розкритикував несправедливість у розподілі доз.

Відзначається, що в усьому світі налічується близько 135 мільйонів медичних працівників.

«Дані з 119 країн показують, що в середньому двоє з п'яти медичних працівників у світі повністю вакциновані», - сказав Гебреїсус, додавши, що за цим середнім значенням ховаються величезні відмінності між регіонами й економічними групами.

Читайте також: В Україні – 23 785 нових випадків коронавірусу

За його словами, менше ніж один із 10 медичних працівників в Африці пройшли повну вакцинацію, в порівнянні з 8 з 10 - у країнах з високим рівнем доходів.

Нездатність забезпечити бідні країни достатньою кількістю вакцин раніше була підкреслена доктором Брюсом Ейлвордом, старшим керівником ВООЗ, який сказав, що це означає, що криза коронавірусу може «легко затягнутися до 2022 року».

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 22 жовтня зафіксували 243 273 624 випадки зараження коронавірусом. Зокрема зареєстровано 4 945 287 смертей, одужали 220 470 228 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-