Консули займаються справою затриманого в Греції українця – МЗС

Консули займаються справою затриманого в Греції українця – МЗС

Укрінформ
Консульство України в Салоніках займається справою громадянина України, якого заарештували в Греції на запит іншої європейської держави.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Консули підтримують із українцем регулярний зв'язок, він забезпечений українськими і грецькими адвокатами, умови його утримання прийнятні», - зазначив Ніколенко.

Він поінформував, що 22 жовтня адвокат планує приїхати до Афін для захисту інтересів нашого громадянина під час розгляду прокуратурою Верховного суду Греції апеляційної скарги на рішення окружного прокурора регіону Фракія.

«За нашими оцінками, розгляд апеляції може тривати кілька місяців», - спрогнозував речник МЗС.

Він також повідомив, що 25 жовтня заарештованого мають відвідати українські консули.

«МЗС України задіяло і інші контакти із грецькою стороною, зокрема через правоохоронні органи та офіс Уповноваженого з прав людини.

Ми наполягаємо на об’єктивному і неупередженому розгляді справи із повним дотриманням законних прав українського громадянина», - акцентував Ніколенко.

Читайте також: МЗС перевіряє інформацію про затримання українця в Туреччині

Раніше правозахисниця, координатор у Медійній ініціативі за права людини Ольга Решетилова повідомила, що у Греції за запитом Литви під час перетину кордону затримали громадянина України, ветерана АТО Олександра Радкевича, заочно засудженого литовським судом у справі про події 1991 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-