«Погрози та вмовляння не подіють»: з якими COVID-документами пустять у потяг

«Погрози та вмовляння не подіють»: з якими COVID-документами пустять у потяг

Інфографіка
Укрінформ
Із 21 жовтня Укрзалізниця проводитиме перевезення пасажирів у поїздах далекого сполучення у регіони жовтого, помаранчевого та червоного рівнів епідемічної небезпеки за наявності ПЛР-тесту, або експрес-тесту чи документу про вакцинацію.

Як передає Укрінформ, про це інформує Укрзалізниця у Фейсбуці.

“Вільні подорожі, робота громадського транспорту, кафе, ресторанів та концертних залів — це все, що і є звичайною свободою життя. Без зростання рівня вакцинації це все під загрозою. З 21 жовтня в Україні починають діяти нові правила пасажирських перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19. Для безпечної подорожі при посадці у поїзд потрібно мати або ПЛР-тест, або експрес-тест, або документ про вакцинацію”, - ідеться в повідомленні.

Водночас, як уточнюється, якщо пасажири зробили хоча б одне щеплення від COVID-19, правила подорожі для них не зміняться.

Читайте також: МАУ з 21 жовтня посилює вимоги на внутрішніх рейсах – які документи потрібні

“Звичайно, не знання законів не позбавляє відповідальності, але ми все ж таки хочемо, щоб кожен, хто приїде на свій потяг 21 жовтня, здійснив посадку без будь-яких складнощів”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Нові правила поїздок між областями – роз'яснення МОЗ щодо COVID-сертифікатів

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів посилив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили жовтий, помаранчевий або червоний рівень епіднебезпеки.

Читайте також: У поліції розповіли, як перевірятимуть COVID-сертифікати за QR-кодом

Так, із 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із жовтим, помаранчевим чи червоним рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

  • документа, який підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів жовтого рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);
  • довідка про негативний тест на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-