Тернопільський університет співпрацюватиме з двома провідними вишами Туреччини

Тернопільський університет співпрацюватиме з двома провідними вишами Туреччини

Укрінформ
Тернопільський національний педагогічний університет ім. Володимира Гнатюка домовився про розвиток співпраці зі Стамбульським університетом та університетом Мармара.

Домовленості було досягнуто в ході візиту делегації університету на чолі з ректором, професором Богданом Буяком до Стамбула, повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення ТНПУ ім.В.Гнатюка у Телеграмі.

«Турецькі партнери запропонували співпрацю з історичним факультетом, пов'язану з новоствореною в Стамбульському університеті спеціальністю «Археологія»… Особливий інтерес у турецької сторони викликала можливість навчання за акредитованими в ТНПУ програмами другого (магістерського) і третього (освітньо-наукового) рівня», - повідомляє ТНПУ.

У ході зустрічі ректора ТНПУ ім.В.Гнатюка Богдана Буяка з ректором Стамбульського університету Махмудом Аком та зустрічі з першим проректором університету Мармара Хасаном Коркутом було підписано Меморандуми про порозуміння.

Читайте також: В Ужгородському національному університеті стартував «Тиждень добра»

«Напрацювання візиту в Турецьку Республіку мають знайти втілення в конкретних проєктах, академічній мобільності, стипендійних програмах», - підсумував результати візиту Буяк.

Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка — найстаріший вищий навчальний заклад на Тернопіллі. Історія його створення сягає початку 17-го століття. Статус національного університет отримав у 2004 році.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-